BÁCS-TAK Takarmánygyártó és Forgalmazó Kft.

Image 01

Bács-Tak Takarmánygyártó és Forgalmazó Kft. 1992. október 01. napján alakult meg Mélykúton, Magyarország déli részén.

A mai cég alapját és központját képező mélykúti takarmánykeverő-üzemet az első két évben bérelték a tulajdonosok egy állami nagyvállalattól, majd 1994. első felében megvásárolták. Ezt követően 1995-ben a Kft. állattenyésztéssel bővítette tevékenységét és jelenleg pecsenyekacsa és húsliba tenyésztéssel is foglalkozik.

A Társaság jelenlegi tulajdonosi struktúrája 2007. májusában alakult ki, amikor a korábbi két magánszemély mellé egy, az ágazatban elismert német cég csatlakozott, jelentős tőkeemelést végrehajtva. Kiss István több mint 25 év takarmányipari és állattenyésztési gyakorlatával irányítja a cég tevékenységét, míg Balogh Zoltán tevékenysége a társaság állattenyésztési ágazatának sikeréhez járul hozzá. 2007. májusa óta Társaságunk 50%-ának tulajdonosává vált a németországi Wiesenhof Entenspezialitäten und Verwaltungs GmbH, mely a tőkeemelésen túl a PHW cégcsoport 70 éves szakmai tapasztalatával aktívan segíti a Társaság egészét.

A foglalkoztatottak létszáma a cég növekedésével párhuzamosan a kezdeti 20 főről napjainkra 191 főre emelkedett. A felsőszintű vezetői beosztásokat ma már kizárólag felsőfokú végzettségű, diplomás szakemberek töltik be, számuk a kiemelt fontosságú középvezetői szinteken is dinamikusan növekszik.

A cég állattenyésztési ágazata 1995 óta lendületesen fejődik. Saját fajtatiszta, törzskönyvezett pecsenyekacsa illetve húsliba szülőpárokkal biztosítja a kiváló minőségű és minden szinten nyomon követhető végtermék előállítását. A végtermékek egy részét saját telepein, másik részét pedig a céggel szerződéses kapcsolatban álló bérnevelők telepein állítja elő.

Copyright © 2013 Bács-Tak Kft | Designed by Free CSS Templates